Saturday, May 18, 2019

Review: Fanbo Perfect Pairs Lip & Cheek and Lip & Eye All Shades

fanbo-perfect-pairs-lip-and-eye-lip-and-cheek-review-all-shades-review-esybabsy
Waktu awal taun 2019 lalu kan Fanbo sempet ada produk baru Ultra Satin Lipstick tuh ya, nah belom ada setaun kemudian ternyata Fanbo launch lagi produk berupa lip cream yaitu Fanbo Perfect Pairs Lip & Cheek dan Lip & Eye. Dari namanya aja udah keliatan banget kalo lip cream ini bisa dual fungsi gitu, bebsque. Yang satu bisa dijadiin blush, satunya bisa dijadiin eyeshadow.

Baca juga: Review Fanbo Ultra Satin Lipstick All Shades

Oh iya gue belom sempet cerita kalo beberapa waktu lalu gue dikirimin Fanbo Perfect Pairs Lip & Cheek and Lip & Eye tadi oleh Fanbo dan @itsbeautycommunity. Isinya produk Fanbo yang komplit banget untuk bikin FOTD centil-centilan di Instagram. Selaen dua produk yang gue sebut di atas juga ada Perfect Lash Mascara, Perfect Brow Pencil, dan Precious White Eyeliner Pen-nya. Tapi ketiga produk ini bakal gue bahas di post terpisah aja kali ya, karena kayaknya kepanjangan kalo mau ditumplekin jadi satu di sini. Ntar pada bosen lagi bacanya, ntar jarinya capek scroll-scroll sampe bawah, takutnya gatel gitu... Ye kan?

Monday, May 13, 2019

Review: Jafra Long Wear Crème Blush in Cashmere Peony

jafra-long-wear-creme-blush-cashmere-peony-review-esybabsy

Waktu foto-foto Jafra Long Wear Crème Blush ini gue sebenernya rada ngga niat. Niat sih, tapi cuma setengah hati. Makanya foto produk kali ini rada minimalis gitu deh, nggak banyak printilan. Angle-nya juga salah banget. Soalnya emang gue kaga niat mau review. Gue beli ini cuma karena kepengen punya cream blush, dan hasil dari racun beauty vlogger/blogger, si Jafra Long Wear Crème Blush ini paling banyak yang rekomen. Setelah gue pake selama beberapa bulan, ternyata gue suka dan jadi pengeeeen banget share hasil reviewnya. Tapi pas mau difoto ulang, bentuknya udah dekil gitu, udah boncel-boncel, kotaknya juga udah gue buang. Yaelah.

Friday, May 10, 2019

Review: Biore UV Aqua Rich Watery Essence SPF 50+/PA++++

biore-uv-aqua-rich-watery-essence-spf-50-review-esybabsy

Di sini, di mana pake lotion nyamuk dianggap lebih penting, pemakaian sunscreen seringkali dinomor-sekiankan. Iyaaa serius beneran. Coba kalian tanya ke temen yang bukan penyuka skincare/makeup, kemungkinan besar wajah mereka itu polos tanpa lapisan apapun. Padahal pemakaian sunscreen itu adalah kebutuhan, bukan buat genit-genitan.

Sinar matahari punya banyak dampak positif buat keberlangsungan hidup manusia, tapi efek negatifnya untuk kulit pun ada. Sinar matahari terbagi menjadi tiga menurut panjang gelombangnya, yaitu UVA, UVB, dan UVC. Sinar UVC memiliki ukuran gelombang yang paling pendek sekaligus paling merusak, tapi untungnya sudah 'diblokir' duluan oleh ozon bumi. Sedangkan UVA dan UVB tidak.

Monday, May 6, 2019

Review: Fanbo Ultra Satin Lipstick Semua Warna

fanbo-ultra-satin-lips-semua-warna-review-esybabsy

Post ini agak basi sih kayaknya. Ye gimana gak basi, Fanbo Ultra Satin Lipstick gue dapet mungkin hampir 6 bulan lalu. Udah sempet ngarang preambule segala tapi mentok, ujung-ujungnya masuk draft lagi, batal gue post. 

Anyway peluncuran lipstik ini di awal 2019 tuh udah kayak angin segar terutama buat yang kangen sama bentukan lipstik jadul yang nggak neko-neko. Kenapa gue bilang Fanbo Ultra Satin Lipstick ini jadul? Emang secara kemasan sih kece banget, gaya-gaya milenial masa kini gitu lah. Cuma bentukannya itu, baunya, pilihan warnanya, tipikal banget lah. Sesuai ciri khas Fanbo yang jadi merk kosmetik semua umur dari jaman dulu.

Sunday, May 5, 2019

New and Exclusive from Althea: A'Bloom Beauty Playground!

althea-abloom-beauty-playground-review-esybabsy

Althea is at it again!

So after releasing their Althea's Exclusive brand some time ago, Althea has come up with the latest collection, A'Bloom, which was officially launched on 23 April 2019. The collection range includes four series of sheet masks, blackhead remover, and the ultra cute makeup puffs.



A'BLOOM SHEET MASK



althea-abloom-mask-sheet-review-esybabsy

The sheet masks comes in single sachets just like most sheet masks do, with cartoon design all over it. There are four variants for designated skin problem: 
  • Anti Blemish Peach Mask Sheet. Best for oily skin, although might work for all skin types. Rich in moisture and Vitamin A retinol components which helps to control oil and water balance of the skin. 
  • Moisturizing Watermelon Mask Sheet. Great for combination skin. Contains 92% water which is excellent for moisturizing and soothing for the skin during hot wheather. 
  • Nourishing Avocado Mask Sheet. Great for dry skin. Rich in protein that prevents aging, adds shininess and elasticity to the skin. 
  • Brightening Lemon Lime Mask Sheet. Best for combination skin. Contains high Vitamin C that help to banish dark spots and Green Tea that helps to brighten and calm your skin.

althea-abloom-mask-sheet-review-esybabsy

The sheets are all thin and almost skin-transparent, so they won't give you that ghostly look while wearing them. And the amount of serum are adequate enough to moisten my face and neck. There is no excess serum inside the sachet. Personally, I'm not a fan of sheet mask with excess serum. Where would I wear it on? My hands and feet? No, thanks. That'll be sticky.

I have used all four variants and to be honest I don't have my personal favorite since all of them are the same for me. I use them at PM once every two days, and so far I like the result. They give me enough moisturizing and suppleness, and cure my pimples faster. Unfortunately, they don't calm my redness.

althea-abloom-mask-sheet-review-esybabsy

This sheet masks are sold for IDR 6000 in Althea. But you can buy them in a set which includes 10 items for only IDR 50.000 that will save you some money. So far, these are the cheapest sheet masks I have ever found and will be my favorite ones since I'll be repurchasing them again.



A'BLOOM BHA BLACKHEAD BLASTER




Abloom BHA Blackhead Blaster is a treatment for reducing blackheads, whiteheads, and removing dead skin cells. Basically, it's a skin exfoliator. This product comes in a tiny black roll stick. To extract the product, simply roll it up and the black stick will come out.


Claims:
  • Contains BHA from White Willow Bark extract for deep cleansing by removing dead skin cells.
  • Apricot seed powder to remove excessive sebum.
  • Charcoal to extract the dirt in pores.
  • Tea Tree Leaf Oil to soothe and prevent any redness/irritations on the skin.


althea-abloom-bha-blackhead-blaster-review-esybabsy

To use it, I simply apply the stick onto my targeted areas. Since I have normal-dry skin, instead of using this all over my face, I just apply this around my nose and a small amount on my chin. You can also use this as a whole-face mask or apply this on your elbow to smooth it up, which I choose not to. Why would I do that and reapply the same stick onto my face later? Lol.

I use this once every two or three days on AM skincare routine after cleansing my face with facial foam. Massage it in circular motion and rinse with tap water. It is recommended to place a warm towel on targeted areas in advance for best result.


I've used this for a couple of days and, the day after, I notice some peeled skin on my nose tip which means that this product dries me up. So I choose to stop it. This occurs probably because I have normal-dry skin, but might work best for those with oily/combination skin.

The blackheads and whiteheads on my nose tip aren't that much so I don't see any huge change after using this, but I do feel that they can be easily extracted with tools or bare hands.

You can buy A'Bloom BHA Blackhead Blaster here for IDR 54,000/8 grams. 




A'BLOOM MERINGUE PUFF



althea-abloom-meringue-puff-review-esybabsy


Inspired by the adorable meringue cookies, these Meringue Puffs are too damn cute with pink pastel hues. They come in two sizes: Giant and Baby. They are packed in a transparent mica box with cookie theme, so you'll feel like you're actually buying cookies/sweets instead of makeup tools.

althea-abloom-meringue-puff-review-esybabsy


These puffs are made out of non-latex sponge with hydrophilic properties. Their dry shape are actually soft enough, and when they're wet, not only the softness will double, but also the size that will grow 1.5 times bigger.

The Giant Meringue Puff will provide quick and smooth application on wider surface of the skin, while the Baby Meringue Puff will work best on a more detailed application with its pointed tips.

Use them dry for a perfectly matte finish, you can also use them damped for a more glossy/dewy finish look. I personally love using them when damped since I'm crazy about dewy makeup look.

althea-abloom-meringue-puff-review-esybabsy

althea-abloom-meringue-puff-review-esybabsy

althea-abloom-meringue-puff-review-esybabsy

I would use the Giant Meringue Puff for foundation/BB cream, while the Baby Meringue Puffs are used for cream blush. Unfortunately I feel kinda sad for these adorable puffs once they're used since there are stain of foundation all over them. The light color of these also emphasize the stain.

These puffs are my go-to makeup tools. I love this so much I even put this on my repurchase-list items!

Giant Meringue Puff is sold in single for IDR 28,000 and Baby Meringue Puff is sold in a three-set packaging for IDR 38,000. You can buy them here.

A demo of me doing a skincare routine:







Tuesday, April 23, 2019

Review: Etude House Play Color Eyes Palette in Cherry Blossom and Ice Van

etude-house-play-color-eyes-palette-cherry-blossom-ice-van-review-esybabsy

Hi guys, I'm finally back. Since it's near springtime, I thought I'd share with you guys a review about Cherry Blossom Palette from Etude House. Also, Ice Van palette that I bought about two years ago that never make it to appear in my blog. I think it's about time!


Monday, April 15, 2019

Review: Maybelline Super Stay Matte Ink in Pioneer, Seductress, and Inspirer

MAYBELLINE-SUPER-STAY-MATTE-INK-PIONEER-SEDUCTRESS-INSPIRER-REVIEW-ESYBABSY

Sudah berakhirkah masa hype Maybelline Super Stay Matte Ink ini? Kayaknya lip cream ini udah wara-wiri dari setahun lalu dan direview oleh banyak beauty blogger. Dan gue sebagai orang yang kurang hype, baru review sekarang. 

Sebenernya gue ogah beli lipstik lagi, sumpah itu laci gue udah mau tumpah saking banyaknya (kutidak pongah ya gaes....), tapi yaelah, mana bisa gue nggak nengok kalo racunnya terus ada di internet. Apalagi pilihan warnanya buanyak banget, nggak cuma 3-5 warna gitu. Seolah ngerti banget kalo cewek tuh karakternya ada yg malu-malu, ada yg cewek banget, ada juga yg rada somplak otaknya, jadi pilihan warnanya tuh lengkap dari yang wajar sampe ngga wajar.


Friday, April 5, 2019

Review: Avoskin Miraculuous Refining Serum

Hai para pembaca yang budiman,

Karena ini adalah post pertama gue soal chemical exfoliation, sebelom gue bahas soal Avoskin Miraculous Refining Serum ini, gue mau ngomong dikit soal pengelupasan kulit. Daaan beberapa poin penting soal kondisi kulit gue. Jadi gue berharap kalian bisa baca kata-kata pembuka ini dulu ya. It's important.

Apa itu Chemical Exfoliation?

Tiap hari pasti ada bagian dari kulit kita yang mengelupas, jadi kulit mati dan terbang ke udara (halah...). Sebagian kulit mati itu ada yang tetap tinggal di wajah kita dan menumpuk di sana. Perlu gak sih kulit mati ini dibersihkan? Nggak sih, nggak dosa juga. Tapi kalo rajin dibersihkan, kulit akan tampak lebih cerah karena kamu sudah melenyapkan lapisan 'tidak penting' yang nangkring di atas wajahmu. Skincare yang kamu pake juga akan bekerja lebih efektif. Sayang aja kalo kamu udah beli skincare mahal-mahal, tapi masih banyak kulit mati yang menghalangi kerja produk-produk itu.

Latest Post

Review: Fanbo Perfect Pairs Lip & Cheek and Lip & Eye All Shades

Waktu awal taun 2019 lalu kan Fanbo sempet ada produk baru Ultra Satin Lipstick tuh ya, nah belom ada setaun kemudian ternyata Fanbo...