Showing posts with label Etude House. Show all posts
Showing posts with label Etude House. Show all posts

Tuesday, April 23, 2019

Review: Etude House Play Color Eyes Palette in Cherry Blossom and Ice Van

etude-house-play-color-eyes-palette-cherry-blossom-ice-van-review-esybabsy

Hi guys, I'm finally back. Since it's near springtime, I thought I'd share with you guys a review about Cherry Blossom Palette from Etude House. Also, Ice Van palette that I bought about two years ago that never make it to appear in my blog. I think it's about time!


Wednesday, December 26, 2018

Review: Etude House Soft Drink Tint in PK001 (Peach Toktoktok)

etude-house-soft-drink-tint-peach-tok-tok-tok-review-esybabsy


etude-house-soft-drink-tint-peach-tok-tok-tok-review-esybabsy

etude-house-soft-drink-tint-peach-tok-tok-tok-review-esybabsy


I found this Etude House Soft Drink Tint when I was browsing through local online store in search for their Dear Darling Water Gel Tints, and decided to purchase this instead, cause I'm a sucker to cute packaging. I'm not quite sure when this line was launched but I believe it's part of their latest summer collection.

Saturday, February 17, 2018

Review: Etude House Natural Konjac Face Cleansing Puff

etude-house-natural-konjac-face-cleansing-puff-review



Konjac Sponge adalah sponge yang terbuat dari serat karet alami yang berasal dari akar tumbuhan Konjac. Benda ini biasanya digunakan untuk membersihkan bagian wajah dan tubuh. Awalnya gue gak terlalu kepengen pake konjac sponge. Menurut gue bikin ritual mandi tambah ribet. Cukuplah cuci muka pake tangan aja. Tapi mindset itu berubah sejak gue baca sebuah thread di grup kecantikan di Facebook. Banyak yang bilang kalo cuci muka dengan konjac sponge bikin kulit muka terasa lebih bersih, pori-pori jadi kelihatan mengecil yang bikin tampilan wajah lebih halus. Dih, baca kalimat semacem itu bikin hati gue mendidih...

Gue pernah beberapa kali liat konjac sponge tanpa merk (atau merk-merk cina) di toko centil. Teksturnya keras kayak batu yang bikin gue mikir apa gak sakit kalo buat cuci muka (iya, gue gak tau kalo harus direndem dulu...). Terus pas banding-bandingin harga ternyata banyak juga kosmetik Korea yang punya Konjac Sponge dan harganya beda tipis dengan yang ngga bermerk. Jadi gue pikir, ngapa ngga sekalian aja beli yang bermerk. Lebih jelas. Pilihan gue pun jatuh ke Etude House Natural Konjac Face Cleansing Puff ini. Pertama, dia paling murah. Kedua, warnanya putih. Katanya yang jenis putih ini cocok untuk kulit sensitif dan teksturnya lebih halus.



etude-house-natural-konjac-face-cleansing-puff-review



Etude House Natural Konjac Face Cleansing Puff ini dikemas dalam plastik bening dengan desain khas Etude House yang imut dan girly. Ketika sponge ini sampe (gue belinya online) gue agak surprise karena sponge-nya sudah dalam keadaan basah di dalam plastik. Ngga seperti sponge yang suka gue liat yang kering dan keras waktu baru beli. Pas gue baca review-nya sih ternyata emang begitu.

Karena dia basah begitu, awalnya gue sempet kuatir sponge-nya lembab dan berbau. Tapi ternyata ngga tuh. Pas gue buka aromanya seger dan nggak ada tanda-tanda jamuran. They must have done something awesome with the packaging!

Sponge-nya berbentuk dome. Satu sisi bulat, sedang sisi lainnya rata. Gue ngga terlalu ngerti apa bedanya antara kedua sisi itu, tapi gue rasa itu cuma desain supaya gampang dipegang. Warnanya putih, terasa kenyal, dan berpori besar. Memegang sponge ini seperti memegang kue mangkok tapi lebih kenyal lagi.


Kue ini sering jadi bekal makanan waktu gue TK...





Kira-kira begini penampakan sponge-nya pas pertama kali dibuka. Oh ya, dia juga dilengkapi dengan benang untuk menggantung.

etude-house-natural-konjac-face-cleansing-puff-review
Pas pertama kali dibuka seperti ini.




Ini adalah tampilannya setelah gue pake sekitar satu minggu. Ketika dia mengering, bentuknya lebih menciut dan mengeras. Pori-porinya pun otomatis mengecil.

etude-house-natural-konjac-face-cleansing-puff-review



Karena gue masih buta gimana cara pakai konjac sponge, jadi gue ikutin cara yang tercantum di bagian belakang kemasannya. Sama plek ketiplek.

Pertama basahkan sponge. Lalu oleskan pembersih wajah ke sponge atau langsung ke wajah (kalo gue langsung apply sabun muka ke sponge aja). Lalu gosokkan sponge perlahan ke wajah dengan gerakan memutar. Setelah itu bersihkan sponge dengan air mengalir dan peras sisa airnya. Simpan di tempat yang kering dan berventilasi.



etude-house-natural-konjac-face-cleansing-puff-review


Dalam keadaan basah kuyup, warna putihnya berubah menjadi sedikit transparan dan pori-porinya semakin membesar. Gue selalu mengoleskan sabun wajah ke bagian yang bulat karena setelah dibasahin terasa lebih halus dibanding bagian bawahnya. Saat menggosok, gue menekankan pada bagian sekitar hidung dan dagu karena area ini paling kasar dan banyak komedonya. 


etude-house-natural-konjac-face-cleansing-puff-review


Selama satu bulan cuci muka pakai Etude House Natural Konjac Face Cleansing Puff ini, gue merasa wajah lebih bersih dan lebih halus. Perubahan ini bahkan langsung terasa pada pemakaian pertama. Serius. Tampilan muka keliatan lebih cerah kayak habis maskeran, pori-pori juga kelihatan lebih sopan. Hanya saja pada bagian hidung dan dagu yang banyak komedo, gue belom merasakan perubahan berarti.

Setiap selesai dipakai, konjac sponge ini pasti gue bilas lagi dengan air mengalir sambil diperas-peras. Lalu untuk penyimpanannya, sesuai instruksi yang tertera di kemasan agar diletakkan dalam ruangan berventilasi, sponge ini gue tarok di kamar (meja rias tepatnya). Bukan digantung di kamar mandi. Nggak kok, kalo udah diperas, airnya nggak bakalan netes-netes.

Untuk umur pemakaiannya gue sih gak terlalu yakin berapa lamanya. Ada yang bilang sebulan, ada yang enam bulan. Cuma untuk amannya gue gak menyimpan sponge ini lebih dari sebulan. Jadi tiap abis gajian pasti beli untuk stok. 

Etude House Natural Konjac Face Cleansing Puff ini gue beli di online shop luar dengan harga sekitar Rp. 50.000-60.000 kalo dirupiahkan. Di online shop lokal sih harganya ngga jauh beda ya. Bahkan kalo beruntung, kamu bisa nemu seller yang jual dengan harga Rp. 40.000 saja.




etude-house-natural-konjac-face-cleansing-puff-review







Wednesday, September 16, 2015

Review: Etude House Drawing Eye Brow Pencil No 01 (Black Brown)

Ini pensil alis yah, udah dari kapan gue baca review-nya, cuma tetep aja gak kepengen beli. Gak aja. Eh belakangan gue mulai terracuni gara-gara liat spoolie-nya. Iye bro, spoolie!


ETUDE-HOUSE-DRAWING-EYE-BROW-PENCIL-NO-01-BLACK-BROWN-REVIEW-ESYBABSY

Drawing Eye Brow Pencil dari Etude ini kemasannya berbentuk... errr... pensil. Karena dari namanya aja udah pensil hehehe. Bahannya plastik. Bodinya itu sebenernya berwarna coklat tua, tapi untuk ujung pensilnya berwarna sesuai dengan variannya juga. Misalnya yang kelabu, ujungnya juga kelabu gitu.


ETUDE-HOUSE-DRAWING-EYE-BROW-PENCIL-NO-01-BLACK-BROWN-REVIEW-ESYBABSY

Kalo tutupnya dibuka, dia jadi bermuka dua. Maksud gue yang satu itu pensilnya, sedangkan di ujung satunya terdapat spoolie atau sikat alis. Sebenernya di bodi pensilnya itu ada tulisannya, mana yang brush, mana yang pensil. Tapi lupa gue foto.


Btw, ini spoolie yang tadi gue sebut-sebut sebagai alasan gue beli produk ini, bukan karena pensilnya. Spoolie gue yang lama udah terbelit serat kapas. Gara-gara waktu itu gue iseng nyobain teknik menebalkan bulu mata pake kapas dan maskara. Sering juga gue celupin ke dalem face paint dan darah-darahan. Dan sekarang spoolie gue itu jadi susah dibersihin. Bukan susah lagi malah, tapi emang udah gak ada harapan bersih lagi. Selamanya. Jadi kan lumayan kalo diitung-itung. Gue bisa beli spoolie yang cakep dengan harga murah, plus dapet pensil alisnya pula.

This pencil comes with a plastic body, with a pencil on one end and a spoolie on the other.


ETUDE-HOUSE-DRAWING-EYE-BROW-PENCIL-NO-01-BLACK-BROWN-REVIEW-ESYBABSY


Drawing Eye Brow Pencil ini adalah pensil alis model retractable, yang tinggal puter aja udah keluar pensilnya. Ga usah diraut lagi. Pensilnya juga unik, bentuknya pipih gitu. Jadi serasa dandanin alis pake angled brush. Tapi sayangnya dia pendek banget, kalo ga salah lebih panjang dikit dari satu buku jari. Oh ya, pas lagi gambar, jangan kepanjangan retract-nya. Ntar gampang patah.


Untuk spoolie-nya juga gak ngecewain. Cakep deh, dan lembut. Dan yang gue suka, bentuk sikatnya rata. Bukan cembung seperti kebanyakan spoolie yang ada di pasaran. Walaupun bentuknya emang agak mengingatkan gue akan sikat botol.



This flat shaped retractable eyebrow pencil enables you to create a pointed line without even bother sharpening it. And its unique shaped spoolie can help you to even out the lines you have just drawn, as well as brushing your eyebrow hairs. I also use the spoolie to make an ombre effect on the inside of my eyebrows.


ETUDE-HOUSE-DRAWING-EYE-BROW-PENCIL-NO-01-BLACK-BROWN-REVIEW-ESYBABSY

Varian yang gue punya adalah No. 1 alias Black Brown.


My favorite eyebrow shade would be cool toned brown, dan si Black Brown ini kayaknya memenuhi kriteria itu. Kayaknya loh ya, soalnya gue nebak warnanya berdasarkan gambar doang. Namanya juga beli online, serasa beli kopi di kafe yang belom kita kenal. Enak ga enak, baru ketauan pas udah diminum.


Buat referensi kamu, ini color system lengkapnya:

ETUDE-HOUSE-DRAWING-EYE-BROW-PENCIL-NO-01-BLACK-BROWN-REVIEW-ESYBABSY



ETUDE-HOUSE-DRAWING-EYE-BROW-PENCIL-NO-01-BLACK-BROWN-REVIEW-ESYBABSY


Top: With camera flash
Bottom: Natural lighting




Awalnya gue agak ragu, soalnya bentuk pensilnya itu keliatan keras. Tapi pas gue swatch di tangan, ternyata teksturnya pas. gak kelembekan, tapi gak terlalu keras. Yaaa cuco' lah. Minimal gak kayak pensil alis biasa yang harus dicoret-coret dulu biar jadi lunak.

Warnanya pas gue swatch emang keliatan agak kemerahan. Tapi ga tau kenapa pas gue pake ngalis, dia jadi agak gelapan gituh. Mungkin warna rambut alis gue juga bikin ngaruh ye. Dan ngaruh juga karena alis gue biar dah gue tipisin, tapi penampang rambutnya itu tebelll. Barangkali loh.

My shade is No. 1 (Black Brown) which is a cool toned dark brown. It looked like reddish brown on the back of my hand, but turned to a dark one when I applied it onto my eyebrows.


ETUDE-HOUSE-DRAWING-EYE-BROW-PENCIL-NO-01-BLACK-BROWN-REVIEW-ESYBABSY

Hasil warna dari Black Brown ini emang pas banget dengan keinginan gue, cool toned brown. Gak kemerahan. Tapi maap ye, biarpun produknya pake pensil Korea, tapi alisnya tetep ala dangdut. Tangannya udah kebiasaan gambar model gitu sih.


***


Pensil alis ini gue bilang sih cocok deh buat yang suka bikin alis natural dan tipis ala artis Korea. Tapi buat orang yang suka alis tegas dan tebaaaal, menggambar alis dengan pensil ini merupakan... apa ya bilangnya, tantangan tersendiri. Karena bikin alis tebel itu emang enak banget pake eyebrow powder. Hasilnya jauuuuh lebih halus ketimbang pensil. Walaupun hasil akhirnya emang tergantung dari tangan masing-masing, bau atau wangi.

Make ini juga jangan ditekan, cukup poles dengan gerakan ringan aja. Karena kalo diteken jadinya menggumpal. Bentuknya yang pipih itu juga lumayan membantu sih untuk bikin garis alis yang tajam, walaupun hasilnya masih kalah tajem dibanding pensil alis Viva yang diraut sampe runcing. Hehehe. Tapi paling nggak, elo ga usah repot ngeraut. Soalnya pensil alis retractable yang ujungnya bulat, tetep aja jadi tumpul kalo dah dipake.

Untuk daya tahan, gue bilang sih amazing ya buat produk yang harganya murah. Gue pake nih seharian, kena wudhu, keringet, sampe gue bawa tidur siang juga masih on point loh alis gue. Yah, tapi pernah sih gue garuk alis, dia agak pudar dikit. Intinya, dia bakal stay terus asal jangan lo senggol aja.

Pensil ini gue beli seharga IDR 50 ribuan, di mana ya... ah segen gue nyebut nama tokonya. Soalnya harga segitu termasuk mahal. Karena setelah gue beli di situ, gue nemu produk ini dijual di beberapa olshop dengan harga rata-rata IDR 30 ribuan aja. Kan kampret.

This pencil is perfect for those of you who wish to create natural looking eyebrows (read: Korean eyebrows) since the texture is not very soft, nor it is too hard. Apply this pencil using a light hand, otherwise, you'll create some uneven dragged lines. This product, surprisingly, stays pretty well on my eyebrows, the whole fucking day. It originally costs WON 2,000 and about IDR 35K to IDR 50K (USD 5) when you buy this from Indonesian online stores.




Friday, February 20, 2015

Review: Etude House Nymph Aura Volumer (No. 3/Transparent)

 
I think I've mentioned it before in my previous posts about Etude House products, that the company has the ability to name their products with such confusing names. I didn't even know what a 'volumer' really is, until I finally understood that this is actually a luminizer, a thick translucent oil you use to make your face look more radiant, or glowy, or dewy.
 
This cost USD 15 for 25 g on official web, but I bought this for about IDR 190K in @mai_shop in Instagram

 
 
 
This comes with a lavender box and a white pump bottle. There's a teardrop decoration on the bottle with hollographic effect. The pump itself is also very hygienic and easy to use. Please do not push the pump to deep or else you'll spoil too many product. Just do it lightly.
 
 
 
There are three variants: No 1/pure, No 3/transparent, and No 4/luminous. No 2 was discontinued.
The one I have is No. 3 or transparent. You can see the variant description on top of the box and at the backside of the bottle. This variant claims to give you a light and transparent glow.
 
Ingredients:
HYDROGENATED POLYDECENE, HYDROGENATED POLYISOBUTENE, RICINUS COMMUNIS (CASTOR) SEED OIL, ETHYLENE/PROPYLENE COPOLYMER, ETHYLHEXYL OLIVATE, POLYGLYCERYL-4 DIISOSTEARATE/POLYHYDROXYSTEARATE/SEBACATE, DIISOSTEARYL MALATE, TITANIUM DIOXIDE, ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL, OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE, PERSEA GRATISSIMA (AVOCADO) OIL, HYDROLYZED HYALURONIC ACID, CAPRYLYL GLYCOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, 1,2-HEXANEDIOL, FRAGRANCE, CI 77491, ULTRAMARINES
 
*Please note that according to its official web that the ingredients of each variant are different. The one I copied above are the ones in variant No. 3 (transparent).



The consistency is some thick transparnet peach/pink oily cream, but it'll turn to clear one once you spread it. So it won't affect your foundation/BB cream shade. There's a hint of sunflower smell, but not too strong. There is no shimmer or glitter at all. Just a plain oil cream.


 
 
*******
 

HOW TO USE

 
 
 

The first method is by mixing the volumer with BB cream with 1:3 ration. 1 one the volumer, and 3 for the BB cream. I would suggest you using the foundation or BB cream that has a matte result if you don't want to overdo it.

 



The result on my hand applied with BB cream and volumer is way more greasy/dewy.

Unfortunately, I've done this first method and apparently it didn't went pretty well. For the record, my skin type is normal to oily. And the result on me was way too greasy. I couldn't even apply my make up properly since they refuse to be absorbed by my super greasy skin at the time. My blusher, eyeliner, eyebrows were a complete mess. But if you insist on doing this method, please remember, DO NOT EVER apply this product to your eyelid. It's a very stupid thing I did anyway.

The second method is by using this as a highlighter. After doing all of my make up, I simply dab the products with my fingertip, onto my cheekbones, nose bridge, forehead (near my upper eyebrows), chin, and my cupid's bow. I just dab them in a very small amount to avoid the super greasy result. And turned out this method suits me better. I do this method for my daily makeup.

Some of the result:
 
 
 
This product is wearable for a tan or medium skintone as well.
 
Unfortunately, doing this method after the application of BB cream/foundation would only run my base make up, so I have to do more blending. Preferably with fingertip. Usually after dabbing this product, I would tap them again with a stippling brush to reduce the shinny effect. But if you prefer it to appear more shinny, then just leave it like that.
 
 
******
 
 
Despite the nice dewy/glowy effect it gives me, this product also leave some uneasy and heavy feeling on my skin. It feels sticky. And if you have a long hair and not wearing hijab like me, I'm afraid that you'll experience this uncomfortable experience when some of your hair sticked to your face where the cream was applied. Do you know what I mean?
 
For those who have normal and dry skin (especially dry skin) wearing this might compliment your make up look. I used to have dry skin few months ago, and it really help to even out those flaky skin. But I would not recommend this for oily skin as this would only make you look shinny, not in a nice way.
 
 
 

Friday, December 19, 2014

Review: Etude House Dear Darling Tint (No. 02/Real Red)

Apa kabar?
 
Today I'm gonna show you one of the newest member of my make up collection:
 
Tadaaa!

 
 
I got this from winning a lip art contest held by Anggie and Lina a few weeks ago. There are some ofther beauty stuff I got in a whole package. It was a massive one I got so excited when receiving it. Actually it was the very first time I won something. LOLs. 
 
 
Anyway, the review of each prize will be up one by one. But first, lemme talk about this babe first, kay.
 
The whole packaging is all plastics with transparent bottle and metallic pink cap. You can see through the bottle without opening it. It's plastic sealed by the way, so you can tell whether they're still brand new or used already.

 
 
 
There are 4 variants available:
 
No. 1 Berry Red
No. 2 Real Red
No. 3 Orange Red
No. 4 Vampire Red
 
 
 
 

I got mine in No. 2 Real Red
 
 
 


This is a typical doe-foot applicator with a pretty pretty long wand.


 
The shade of Real Red is not a true red for me, it's more like red with orange undertone. The consistency is runny with a strong fruity scent that smells nice at the beginning. Because overtime I found the smell is more and more disturbing. Very strong. ANd if you lick it (accidently or purposely), there's a hint of a sweet and bitter taste. Just like tasting food coloring.
 
It is water based lip tint, so I'm pretty sure this kind of lip tint will make my lips dry, so moisturizing is highly recommended, at least for me.
 
***
 
To see the swatch on my lips, I'll show you in this pictorial of how to use this for your everyday make up routine:
 
 
 
Prepare your lips.
Moisturize it with lip balm. You can add some lip concealer if you want to, which I chose not to.
 
 

 
Apply a small amount at the inner part of your lips like this.



Using your finger, dab the liquid slowly to blend the lip tint with the warmth of your lips.
 
The step is actually done here. But for a more 'catchy' look, you can do this:


Just put the lip tint to the whole part of your lips using the applicator. Simple, right?
 
 


 And, this is how it looked like under natural lighting.
 
 ***
 
COLOR (4/5)
Very pretty! It can really brighten up your look in an instant. I think the shade No. 2 is the most natural result among all four since this is the natural lip color of most people. Just like I said, it's red with orange undertone, but the color is more like red rather than orange.
 
FINISHING (5/5)
Since it's a lip tint, it doesn't look glossy, creamy, nor matte. It's absorbed by your lips just like that, so what other people see is your red natural lip color. Great, isn't it?
 
FORMULA (2/5)
It's drying my lips although I put moisturizer in advance, maybe becasue it's water based. I'd say oil-based lip tint works better on me.
 
LONGEVITY (2/5)
Average, or rather poor. It'd only need less than two hours for me before the color's gone. IDK, maybe because it's sweet, I licked my lips a lot. LOLs.
 
PRICE (5/5)
The price is budget friendly. Many online stores would offer it from about IDR 50K to IDR 70K (USD 5), it may varies depends on the store. So make sure to browse enough.
 
 
Btw, I used to review similar product with different shade:
 
 
Check the review here.
 
 
 

Monday, December 1, 2014

Review Etude House Color Lips-Fit (PK004 & PP501)

Hi,

I need to wait for about two months to finally get these berry babes. Just a gentle reminder that I have reviewed several series of Etude House Color Lips Fit. You can check out the review here and here. So the total would be 5 shades!



I just wouldn't write much about the packaging since I already mentioned it on my previous posts. But just wanna tell you that these were actually part of Color Lips Fit Lock N Summer series, but somehow Etude House finally combined all the summer and spring series together.





The shades I got are PK004 (Pretty Fit Hot Pink) and PP501 (Brave Fit Berry).
These are the latest shades. It was so hard to find these two, I've searched through online stores but only could find it in Zharasonline, and it was pre-ordered. 







The wand is short, and the applicator is not some typical doe-foot shaped. It was oval and thin, and more bended than most lip cream/gloss applicators.




Left: PK004
Right: PP501

PK004 is a very bright pink. This color reminds me so much of Lime Crime Velvetine in Pink Velvet. While PP501 is a fucshia shade. I don't see any undertone in them, but PK004 works best on fair complexion, and PP501 for all complexions. I can say that these colors are actually sisters.

The consistency is a bit runny. I have to wait until it completely dry to add another layer and get an opaque swatch. This is not a problem when I apply this to my lips since my natural lip color is light/pale. But I think this will be an issue for those who have darker lips as you'll need several layers to achieve an opaque result.

When I first opened this several months ago, I can smell a very strong fruity scent coming out of the bottle. Nice scent, but waaay to strong for my nose.






These babes are waterproof, not easily transfer, long lasting and can be easily wiped with make up remover. Once removed, they'll leave some nice pinkish stains on your lips.







They look glossy and creamy at first but will turn to a matte result. It took more than a minute until they completely dry. If you aren't confident enough to be bold, you also can wear this gradient style. But I was just too lazy to capture the picture. I did, though, on my previos posts. Please hit the link above.


These are how they work on my face, with light makeup:


I can say that these colors can brighten up my dull look in an instant. Talk about bold colored lippes?

***

I really love these shades of Color Lips Fit series. Unlike three of my previous collections that look so neon bright and comical on me, these two are more... Humane, perhaps? They stay on my lips the whole day, more than 12 hours if I may say, eventhough I've used them for eating and drinking. They don't easily transfer but not kissproof.

I gotta tell you that, somehow, the purple stays longer than any other shades and doesn't pook clumpy at all at the very end of the day

Since they're matte, they tend fo dry your lips. To overcome this, I won't suggest you to use this everyday, give your lips some time to breath once in a while. Don't forget to scrub your lips twice a week and apply lip conditioner every night. I'd say these tricks work all the time.

My take:
  • Strong fruity scents
  • Runny consistency
  • Very pigmented
  • Can be used as blusher as well
  • Not easily transfer
  • Long lasting
  • Not kissproof
  • Glossy to matte result
  • Tend to dry your lips
  • How much: Around IDR 110-100K in many online stores