Showing posts with label Face primer. Show all posts
Showing posts with label Face primer. Show all posts

Monday, July 9, 2018

Review: Pond's White Beauty Instabright Tone Up Milk Cream

review-ponds-white-beauty-instabright-tone-up-milk-cream


Kayaknya produk tone up cream lagi marak banget ya akhir-akhir ini. Beberapa skincare luar (terutama dari Korea) udah banyak yang ngeluarin produk dengan efek tone up ini, cuma untuk di Indonesia kayaknya baru beberapa tahun belakangan. 

Sebelum gue bahas lebih lanjut mungkin masih ada yang penasaran sama tone up cream. Apaan sih itu? Tone up cream itu adalah produk yang berfungsi untuk menjadikan kulit tampak cerah seketika. Gue gak tau harus mengkategorikan ini sebagai produk apa, karena pelembab bukan tapi pemutih juga bukan. Maybe lebih tepat kalo gue bilang ini semacam primer wajah. Kandungan tone up cream itu biasanya ada titanium dioxide dan niacinamide, yang biasanya juga terkandung dalam produk sunscreen.

Monday, January 22, 2018

Review: City Color Primer Oil and City Color Glow Primer Oil

city-color-primer-oil-city-color-glow-primer-oil-review-esybabsy


city-color-primer-oil-city-color-glow-primer-oil-review-esybabsy


City Color adalah merk kosmetik yang berasal dari USA yang terkenal dengan produk ramah di kantong. Kualitasnya sih lumayan. Salah satu produknya yang biki gue penasaran adalah City COlor Primer Oil. Nggak tau kenapa gue kepikiran mau beli City Color Primer Oil ini. Mungkin sedikit banyak gue terpengaruh sama para beauty influencer di Instagram yang suka pake foundation dengan meneteskan sebangsa minyak atau apa lah di wajah atau beauty sponge mereka, dan gue yakin itu bukan Bimoli. Di mata gue, urusan tetes-menetes minyak ini sungguhlah keren.

Pas mau beli pun gue agak bingung karena City Color Primer Oil ini ada dua: City Color Primer Oil dan City Color Glow Primer Oil. Bedanya cuma di 'glow'-nya itu. Cuma karena hasutan majemuk yang bersifat sporadis dan mematikan, akhirnya gue memutuskan untuk beli dua-duanya. Jadi di post kali ini selain untuk mereview kedua produk ini, juga untuk membandingkan antara keduanya. Kita mulai aja, tapi satu-satu yah.



City Color Primer Oil



city-color-primer-oil-city-color-glow-primer-oil-review-esybabsy



City Color Primer Oil ini dikemas dalam botol kaca bening dengan tutup pipet berwarna hitam. Si pipet ini bikin produk jadi lebih higienis dan gampang kalo mau diaplikasikan, tinggal tetesin aja ke muka (yoi... kan gue bilang tetes-menetes itu adalah perkara yang keren). Untuk memastikan produk ini masih baru, ada semacam selotip berwarna silver di tutupnya. Kalo selotipnya masih lurus belom cacat, kemungkinan besar produk kamu masih perawan.

Sayangnya stiker labelnya samar banget jadi susah kefoto. Tapi mungkin catatan ini bisa membantu:

Octyldodecanol, Dicaprylyl Carbonate, Isododecane, Caprylic/Capric Triglyceride, Limnanthes Alba (Meadowfoam) Seed Oil (Limnanthes Alba Seed Oil), Hydrogenated Polyisobutene, Tocopheryl Acetate, Phenoxyethanol, Salicyloyl Phytosphingosine, Retinyl Palmitate, Arachis Hypogaea (Peanut) Oil (Arachis Hypogaea Oil), Ethylhexylglycerin, Fragrance (Parfum), Tocopherol.



city-color-primer-oil-city-color-glow-primer-oil-review-esybabsy



Klaim produk ini yahud juga, selain sebagai primer oil juga bisa dipake untuk pelembab kulit, kutikula, dan rambut yang kering. Primer oil ini juga bisa dijadikan bahan campuran untuk produk-produk berbahan dasar oil seperti gel liner yang sudah mengering. Gue sendiri pakenya hanya sebagai primer oil di wajah sebelum pake foundation/BB cream. Gue ngga pernah pake ini sebagai campuran foundation karena tidak ada klaim yang menyebutkan demikian. Cuma kalo kalian mau pake seperti itu, ya silakan.

Tekstur produk ini berupa minyak yang encer dan bening, dengan aroma kayak musk gitu. Cuma baunya samar banget. 



city-color-primer-oil-city-color-glow-primer-oil-review-esybabsy
Primer Oil-nya udah gue pindahin ke botol pipet kosong cyiiin.

Oh ya, sayangnya pas gue terima produk ini di rumah, pipetnya sudah dalam keadaan pecah. Sebetulnya masih bisa dipake, cuma gue ngeri karena pecahan pipetnya masih ngambang di dasar botol. Dan karena gue gak punya ilmu kebal, jadi gue putuskan untuk mendepot isinya ke dalam botol pipet kaca yang kosong.



City Color Glow Primer Oil



city-color-primer-oil-city-color-glow-primer-oil-review-esybabsy


city-color-primer-oil-city-color-glow-primer-oil-review-esybabsy



Untuk kemasan City Color Glow Primer Oil ini nggak beda jauh sama di atas, botolnya dari kaca bening juga. Cuma tutup pipetnya berwarna kombinasi putih dan rose gold. Produk ini mengandung glitter berwarna keemasan yang kalo mau tercampur harus dikocok dulu. Itu sebabnya foto produk ini beda-beda di tiap website, kadang bening, kadang keemasan.



Komposisi:
Dicaprylyl Carbonate, Caprylic/Capric Triglyceride, Ethylhexyl Palmitate, Octyldodecanol, Isododecane, Oryza Sativa (Rice) Germ Oil (Oryza Sativa Germ Oil), Limnanthes Alba (Meadowfoam) Seed Oil(Limnanthes Alba Seed Oil), Fragrance(Parfum), Phenoxyethanol, Tocopheryl Acetate, Synthetic Fluorphlogopite, Iron Oxides(CI 77491), Mica, Titanium Dioxide(CI 77891).


city-color-primer-oil-city-color-glow-primer-oil-review-esybabsy


city-color-primer-oil-city-color-glow-primer-oil-review-esybabsy



Untuk teksturnya juga ngga jauh beda. Yang membedakan benar-benar hanya partikel keemasan di dalam oil-nya. Citi Color Glow Primer Oil ini punya aroma kayak bunga mawar, sedikit lebih beraroma sih, cuma nggak tajam.

Kalo di foto bawah ini, sekilas kalian nggak akan menemukan perbedaan yang signifikan antara tekstur kedua produk ini. Hanya saja, City Color Glow Primer Oil memiliki kandungan glitter yang samar. Gue juga nggak merasa beda-beda amat pas diaplikasikan ke muka sih. Pas ditetesin ke tangan emang iya ada glitternya, cuma pas ditemplok ke muka ngga ngaruh amat.



city-color-primer-oil-city-color-glow-primer-oil-review-esybabsy


city-color-primer-oil-city-color-glow-primer-oil-review-esybabsy
Keliatan ngga glitter-nya?


Untuk Glow Primer Oil emang ngga punya banyak klaim seperti Primer Oil (yang bisa buat kuku, kulit, rambut, dll). Cuma kalo disuruh milih, gue lebih suka sama Glow Primer Oil karena bisa dijadikan dua fungsi. Kalo gue pengen muka berglitter dikit, botolnya tinggal gue kocok aja. Kalo ngga, ya jangan dikocok, tinggal ambil bagian atasnya aja. 

So far gue suka pake kedua produk ini, gue nggak perlu ribet pake pelembab lagi sebelom dandan. Tinggal pake sunscreen lalu pake oil ini. Foundation jadi keliatan lebih glowing dan gampang diblend. Meskipun dia oil tapi hasilnya ngga berminyak. Gue sih rekomen ini dipake buat kalian yang punya tipe kulit normal cenderung kering.

City Color Primer Oil dan City Color Glow PRimer Oil ini bisa kamu beli di online store di Indonesia dengan harga berkisar antara Rp. 80.000-Rp. 100.000/each (untuk isi 25 ml).





Wednesday, April 30, 2014

Review: Revlon Photoready Perfecting Primer

"Face Primer is relatively new product. It is used as a protective barrier between your skincare and makeup, ensuring your makeup stays longer"

Finally I got the time to try out this product and make a review. This is actually part of my last April haul.

This primer comes in a clear glass pump bottle with a clear plastic cap.

If you look closely there's a code 001 written on the bottle but I'm not so sure what's that about. I think I remember the sales assistant mention something about it but I hardly remember. Neither their official website explain about it.


Directions of use. The sales assistant said this can be used as a moisturizer as well.

Ingredients:
Dimethicone, Isododecane, Water, Trisiloxane, PEG/PPG-19/19 Dimethicone, Isodecyl Neopentanoate, C13-16 Isoparaffin, Silica Silylate, C10-13 Isoparaffin, Dimethicone Crosspolymer, Dimethicone/Bis-Isobutyl PPG-20 Crosspolymer, Silica, Tocopherol, Glycerin, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Methicone, Calcium Aluminum Borosilicate, Triethoxycaprylylsilane, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, 1,2-Hexanediol. May Contain: Mica, Titanium Dioxide, Iron Oxides, Ultramarines.

The pump. I adore pump bottle.

The cream is very light textured with skintone color. But when you apply this to your skin, it's transparent.

The picture above is an example on my hand. I apply moisturizer and top it with this primer, and the result on my skin was somewhat smooth and velvety (is velvety a word?). The same goes on my face. After applying face serum, sunscreen, moisturizer, and all those skincare routines, you can imagine how glossy your face look like ahahahha. Of course you have to wait for a while to let your skin absorb them, but I don't do that. And applying this primer after wearing your skincare has a great mattifying effect. My face felt instantly soft, smooth, and velvety (seriously, is that a word?).

I tried to wear this before applying Tony Moly CC Cream, and CC cream usually has a bad effect on my normal-oily skin since my face will get oily in just an hour. But applying this at least lengthen the matte effect up to 3-4 hours. Really love this product. But maybe this won't do for those who have dry skin.

And, oh, for those who don't know how to apply this, just dab this to your whole face after applying moisturizer, and before applying foundation/BB cream/face powder.

Verdicts:
  • Odorless skintone cream.
  • Light textured cream, a little goes along the way.
  • Instant smooth result.
  • Matte effect.
  • Best result for normal to oily skin.
  • Not recommended for dry skin.
  • How much: IDR 155K (USD 16).

Thanks for reading. Hope this review is useful. ^_^






Tuesday, February 4, 2014

Review: The Body Shop Tea Tree Pore Minimiser

The name of this product is kinda odd, yet obvious, for me. The 'booth babe' told me this product would give a tremendous effect on reducing the appearance of your pores. Well, for me, that function kinda impossible. Reducing the look will only work if you use a lot of foundation and cake powder. But curiosity beat me. So after reading a lot of good reviews, I decided to buy this from their official online store. It was on sale! Sorry, booth babe! LOL. Please note that TBS only sell their products on the official counters and official online store. They won't guarantee the authenticity if you buy this from other sources.

I don't have problem with that shinny greasy face but this flat nose of mine--and still fully functioned as a breathing tool Alhamdulillah--does. And my forehead as well, which I usually wiped with my clothes tissue. Hehehe...

This is what the product looks like:


The packaging comes in green shade, TBS style, but I think the tube cap would have been better if it comes in pop-up style.


What comes outta the bottle was something non-sticky yellowish kinda cream with unique smell.


I've read some reviews that this has very awful smell which I didn't agree since I found it very refreshing. When you apply this to your face you'll feel a cool sensation on your skin so be careful when dabbing this near you eye area.

And one of the most important aspects, the ingredients. Hope you can read this clearly. Please reconsider purchasing/using if you are allergic to one of these:


Tea tree is commonly used as an antiseptic and I find this ingredient in many acne treatment products.
I apply this to all over my face and a more generous amount on the nose since it has the heaviest oil excess and I think it does a wonderful job on mattifying your skin. Usually, my nose gets shinny after half an hour in outdoor activity and 2 hours in indoor activity, but after I use this, the matte look spanned to 6 hours in outdoor. No touch up! Matte nose alert. LOL. I'm so happy I find this! 

Here's a few tips from me:
  • This product will do wonderful job on blemishes skin 
  • For those of you with dry skin problems, this will do no good for you 
  • For combination skin types, use this only on oil excess parts
  • I use this on my oily eyelids to make my eyeliner stay longer, but please do it very carefully
  • For best result, apply oil-free sunscreen and oil-free moisturizer BEFORE using this. The order is: SPF cream - moisturizer - TBS tea tree pore minimiser - foundation/BB cream
  • After applying this, do not dab your foundation/BB cream too hard with your fingers since the dried cream of this product will fall off

And so far, here's my verdicts:
  • Non sticky formula
  • Expensive (IDR 219K or USD 20 for 30 ml???)
  • Strong smell of tea tree (some of you might be annoyed by this)
  • Good oil control
  • Not for dry skin
  • The cream is too thick, you have to squeeze quite a lot to get enough
  • The dried cream will fall off if you dab your foundie too hard
  • Cool/mint sensation on your skin

Will I repurchase? Maybe... If I haven't found a cheaper product with equal effect yet!

Note: I use this on my normal-oily combination skin type. Results may vary to others.