Showing posts with label Lip Liner. Show all posts
Showing posts with label Lip Liner. Show all posts

Tuesday, February 24, 2015

Review: NYX Slim Lip Pencil (Fuchsia/SPL 816)

Another lip liner collection of mine! Yeaay!
 
 
This pencil comes in a black wooden pencil with different colors representing each shade. The cap is made of black plastic.
 
Company claim:
Slim, trim but never prim, our lip pencils come in a variety of dashing shades—from auburn to orange and traffic-stopping red. The buttery, long-wearing lip liner formula goes on easily and resists bleeding.

This cost USD 3.50 in their official web store. I bought this on offcial counter for IDR 80K, but if you buy this online it'll cost you about IDR 50-60K.
 
 
My shade is Fuchsia.
 
There are 56 array of colors available, according to its official international webstore. They even got BLACK lip liner. How cool is that?! But I have no idea how many shades available here in Indonesia. I pressume there are only mainstream colors distributed in local official conters, other than that you have to pre-order them online.
 
 
Ingredients:
Sorbitan Isostearate, Isocetyl Stearate,Phenyl Trimethicone, Polyethylene, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax,Butyrospermum Parkii (Shea Butter) Unsaponifiables, Beeswax, SimmondsiaChinensis (Jojoba) seed oil, Caprylic/Capri Triglyceride, Nylon-12,Octyldodecanol, Polyglyceryl-2 Diisostearate, Silica, CoperniciaCerifera (Carnauba) Wax, Hydrogenated, Coconut Oil, Tocopherol,VP/Hexadecene Copolymer, Stearalkonium Hectorite, StearylGlycyrrhetinate, Propylparaben, Prolylene Carbonate

 
This is a wooden pencil that need to be sharpen.
 

 
This color is a bright fucshia color with cool undertone.
 
 


The lip liner alone, worn full lips.


Combined with Sariayu lipstick Lasem 01
A match made in heaven!
 
***
 
 
I first bought this bright pink pencil to lock the color of some pink liquid lipsticks I have. Liquid tends to bleed out of my lip line and applying this pencil in advance really help those liquid stay in place, at least for more than 6 hours of usage.
 
This pencil glides on smoothly without any dragging on my lips with a good color pay-off. Easily to be sharpened, but also a bit disturbing when the tip is no longer pointy. It's not easily brake if you sharpen it right.
 
I find that this pencil is a bit drying, but don't they all? So far I only tried three brands of lip pencil (Revlon, Silkygirl, and NYX) and all of them dry out. But aren't they supposed to be dry? Otherwise, how can it lock the lip color in place? Tell me if I'm wrong. Just put a lip balm first, leave it for a about 5 minutes, wipe it, apply a concealer, then start drawing your lips.
 
So far, I think this is the best lip liners I've ever had. I consider of repurchasing this but in other colors, although I don't know if the result will be as pleasing as this, because sometimes the result can be different depending on the color.
 
 



Thursday, January 8, 2015

Review: SilkyGirl Long Wearing Lip Liner (Mauve/02)

Siapa penggemar pensil bibir?

Jarang kayaknya orang ngefans sama pensil bibir, aku juga biasa aja sih. Pake ini cuma kalo buat foto-foto blog aja atau untuk ke acara resmi, karena kalo bibir dibingkai pake pensil dulu itu kesannya gimana yaaa, dandan banget gitu. For me, ini bukan yang penting banget dan aku beli kalo kebetulan ada uang lebih aja.

Pensil bibir yang warnanya umum itu adalah warna merah terang (chili red), coklat bibir (nude brown), dan pink bibir (nude pink), karena itulah warna-warna yang paling nyambung dengan warna lipstik apa aja.



Ini kok logo Silky Girl-nya nggak nampak ya, my bad! Tapi ini beneran pensil bibir Silky Girl kok hehehe. Kalo masih baru dia ada seal plastiknya. Warna pensilnya juga mewakili varian warna yang ada di dalamnya. Simple, very simple. Lagian desain pensil mau dibuat kayak apa lagi sih?

Harga: sekitar IDR 35K untuk 0,35 gr.



Pensil bibir dari Silky Girl ini berwarna Mauve (No. 02).
Karena saya udah punya pensil warna merah dan coklat dari Revlon (review di sini), saya sengaja pilih warna ini aja. Sebenernya susah juga nyari warna ini di konter mall, ada juga merk PAC, tapi menurut saya warnanya lebih gelap dari ini, cenderung ke marun, dan lebih mahal pastinya. Pas tahu kalo Silky Girl punya varian ini, langsung aja saya beli.

Sebenernya pensil ini ada lima varian, Mauve ini adalah shade paling terang ke-dua setelah Nude. Bingung? Ya udah, buka aja link ini.





Pensil ini modelnya retractable ya, jadi gak perlu diraut-raut lagi. Tinggal diputer aja kalo habis. Harus hati-hati pake pensil model gini karena rawan patah.



Left: With camera flash
Right: Natural lighting

Warnanya pas banget sama yang aku mau. Ini bener-bener warna Mauve seperti deskripsinya. Istilah lainnya nude pink atau salmon pink. Cocok buat warna lipstik yang bernuansa pink juga, lipstik coklat juga masih masuk sih karena masih turunan warna nude.



Outlined.

Fully covered with lip pencil.

Begitu ditutup ke seluruh bibir hasilnya jadi super kering banget, makanya bibir harus dilembabkan dulu sebelumnya. Emang sih, sepanjang karir hidup saya (apa sih...) saya nggak pernah nemu pensil bibir yang creamy karena dia kan fungsinya buat mengunci lipstik di bibir, kalo creamy bakal bleber ke mana-mana nanti.

Pensil ini agak keset dan seret gitu loh pas diaplikasikan (apa ya bahasa Indonesia-nya...?). Tapi kalo kamu gores sekali, warnanya langsung keluar kok.

Kalo dalam kehidupan nyata, saya jarang sih make pensil bibir sampe nutup sempurna kayak gambar di atas. Paling di garis luar aja, atau paling banter cuma di gores-gores dikit di dalem. Boros bo kalo mau make sebibir. Dan efek keringnya kaga nahan.


***

Kalo buat saya sih pensil ini oke banget kualitasnya dengan harga yang lumayan terjangkau. Lipstik saya bisa lebih awet seharian, biar mau diobrak-abrik pake makan kuetiaw berpiring-piring. Hilang dikit mungkin, tapi gak separah kalo pake lipstik doang. 

Pensil bibir ini juga berguna banget buat kamu yang pengen menutup warna kehitaman di sekitar bibir. Jadi warna asli lipstik bisa keliatan lebih nampol gitu jadinya. Yaaaa emang sih ada yang namanya lip concealer, tapi ini kan bisa dijadikan option. 

Atau bisa juga dijadikan alat bantu buat kamu yang pengen "mengganti" bentuk bibir dari tipis ke dobleh, atau dari memble ke mungil, misalnyaaa. Tinggal puk-puk aja bibir pake concealer dan bedak, lalu bentuk deh pake pensil ini. Gimana caranya? Ya latihan. :D

Ya udah gitu aja daripada saya nulis panjang-panjang tapi ngebosenin, semoga cukup bermanfaat ya. Sebelom kasetnya habis, ini saya kasih bonus gambar bibir saya. Cup cup muah!

Added with Wet N Wild Mega Last lipstick in In The Flesh.

Lipstik Wet N Wild ini warnanya sama banget dengan pensil ini, asli kayak anak kembar, cuma beda tekstur aja. Pssst, review lipstik ini akan up bulan ini Insha Allah. Doakan saya panjang umur dan sehat selalu. 




Monday, July 7, 2014

Review: Revlon Colorstay Lipliner (Red & Nude)

I haven't done any of lipliner product, have I? That's because I just own it lately. Back then, I used my eyebrow pencil as lip liner, but this time I finally managed to have the real deal. I chose Revlon. And there was no reason why. It's just a random idea. 

Well, actually I bought the red first and been using it for eyeshadow and eyebrow pencil. I've been wanting to have a very good red eyeshadow from Sugarpill, but the price is just way beyond my budget. So, I thought, why don't I use a lipliner. They are matte and red as well. And when I set that red lip liner with my Coastal Scents red eyeshadow, turned out the color changed into a very nice chili shade.

The Nude one was a brand new so it was still wrapped in black plastic.

Once you open the plastic, this is what they'll look like. Each cap represents the color inside.

My shades. Red and Nude.

This is what the bullet look like. When it's brand new, it is pointy as the Nude shade. But after abusive use by me for quite some time, the tip will change shape into a more rounded one, like the Red. But Please note that any retractable pencil is easily broken if you push too hard, and this also happened to these pencils. I broke that red pencil many many times when I tried to draw my eyebrow with it.

Swatches on my hand. They are true red and beautiful nude brown. I must say I'm a bit dissapointed with the brown, when I swatched it at the counter, somehow, the shade looked like a nice nude pink. Maybe because of the lighting? I don't know. It wasn't exactly the color I was looking for, although it is actually a nice brown shade. I rubbed these swatches from my hand afterwards but the shade still stayed in place. Forgot to take the picture, though. I must say, their staying power is amazing.

I used them as lip liner and as lipstick. Although the color on my lips are not intense, but it can boost up your lipstick color intensity and staying power. 

Thes two pictures were my lips with lipliner and lipstick. I must say that wearing lipliner can make a huge difference. Your lip line will look more defined and, rather than wearing a lip concealer, it is a good lipstick base to make the shade more pop out.

***

Make lipstik dengan dan tanpa lipliner itu ternyata beda banget deh hasilnya. Kalo tanpa lipliner emang sih kesannya lebih kasual, tapi ada resiko lipstik bleber karena salah coret hehehe. Dengan make lipliner, kita keliatan banget dandannya tapi hasil lipstiknya lebih rapi dan bisa juga jadi base lipstik yang bikin warna asli lipstiknya jadi lebih keluar. Ini menurutku lebih bagus daripada pake concealer bibir yang belom tentu cocok buat semua orang. (Pake concealer bibir di aku malah bikin warna lipstik jadi lebih muda). Oh ya, buat yang ngga puas sama bentuk bibirnya, pengen dibentuk biar lebih tipis atau lebih dobleh, bisa banget make lipliner boooo. Heheheh.

Walaupun bagus, pensil dengn model puter2 gini rentan banget patah. Belom pernah aku nemu pensil puter yang ga gampang patah, mau merk apa aja pasti rentan deh. Jadi nekennya jangan pake tenaga kuli yah!

This is just a comparison between application with and without lipliner. But too bad I forgot to give you example of a nude lipstick.

Lipstick used:
  • Maybelline Color Show Lipstick (Red My Lips)
  • Beautystyle Lipstick (Sweet Earth)



That's all for now. I don't leave you with my verdict like usual, but if you have any query, please leave a comment below. Thank you for reading!

ps.: Price IDR 60K each (USD 5-6)